Snæfellsnes

Het schiereiland Snæfellsnes is het grootste schiereiland van IJsland en wordt gezien als klein IJsland. Dit komt doordat je op het schiereiland geologische verschijnselen zoals vulkanen, warmwaterbronnen, lavavelden, gletsjer, watervallen, fjord, meren, enz. tegenkomt die je op de rest van het eiland ook tegenkomt. Snæfellsnes bestaat uit een lange bergrug met als hoogste top de Snæfellsjökull.

Veel reizigers slaan het schiereiland Snæfellsnes over. De meeste toeristen volgen de ringweg 1 richting Reykjavik. Zonde want het schiereiland heeft een grote variëteit aan geologische verschijnselen. Om de toeristen op weg te helpen ga je een aantal geologische verschijnselen op het schiereiland Snæfellsnes in kaart brengen met Google Earth.

Op het eiland ben je de volgende geologische verschijnselen tegengekomen: Sprengisandur, Kerið (explosiekrater), Eyjafjallajökull (gletsjer), Dýrafjörður (fjord), Laugahraun (lavaveld), Skógafoss (waterval), Katla (stratovulkaan), Haukadalur (warmwaterbron). Zoek voor elk van de bovenstaande geologische verschijnsel een voorbeeld op het schiereiland Snæfellsnes. Geef bij elk geologische verschijnsel een korte beschrijving. Zie het onderstaande voorbeeld.

 

Djúpalónssandur is een spoelzandvlakte aan de kust van het schiereiland Snæfellsnes. Het is een zwart kiezelstrand aan de voet van de Snæfellsjökull. Er zijn verschillende indrukwekkende lavaformaties te zien.

Stap 1: zoek op internet of Google Earth een voorbeeld van de bovenstaande geologische verschijnselen op het schiereiland Snæfellsnes.
Stap 2: open Google Earth en markeer het geologische verschijnsel. Volg de volgende stappen:
      Ga naar de plaats die je wilt opslaan;
      Klik boven de kaart op ‘plaatsmarkering toevoegen’;
      Zet de plaatsmarkering op de juiste plaats;
      Geef de plaatsmarkering een nieuwe naam, kleur, grootte;
      Klik op bestand opslaan beeld opslaan geef de kaart een naam klik op afbeelding opslaan bovenaan in de werkbalk.
Stap 3: Geef een beschrijving bij het geologische verschijnsel door informatie online op te zoeken.