Aarde

Wil je in de bovenbouw aan de slag met escaperooms? Dat kan! Gegarandeerd dat je havo 4 enthousiast krijgt! We hebben twee escaperooms voor de bovenbouw ontwikkeld: klimaatvraagstukken (vwo4/5) en wateroverlast (havo4/5). Verrassende, uitdagende en allesomvattende puzzels!

Escaperoom klimaatvraagstukken

Voor 4/ 5 vwo hebben we een digitale escaperoom gemaakt die je kunt uitvoeren bij het thema klimaatvraagstukken. De escaperoom is goed inzetbaar tijdens online lessen, maar kan ook ingezet worden tijdens een les op school. Ter voorbereiding zet je in Teams alle documenten klaar voor de leerlingen. Deel van te voren de klas op in groepjes door kanalen aan te maken. Door de namen van de leerlingen in het kanaal te zetten, weten leerlingen snel hun groepje te vinden. Na een (online) klassikale uitleg kunnen de leerlingen in hun kanaal aan de slag met het oplossen van de puzzels.

Escaperoom klimaatvraagstukken

Escaperoom wateroverlast

Voor leerjaar 4/5 havo hebben we een escaperoom ontwikkeld bij het thema wateroverlast. Ter voorbereiding is het belangrijk om alle documenten online klaar te zetten voor de leerlingen. Elk document is te openen door de juiste code in te voeren. Leerlingen verkrijgen de juiste codes door de puzzels op te lossen.

Escaperoom wateroverlast