Windkracht

Lesbrief voor docenten bij spannend educatief kaartspel.

Nederland heeft als doel gesteld om in 2050 klimaatneutraal te zijn door alle energie op een duurzame manier op te wekken. Aan aardrijkskundedocenten de taak om het onderwerp bespreekbaar te maken in de les. Maar hoe breng je als docent(e) aardrijkskunde het onderwerp ‘een energie neutrale stad’ tot leven in de les? Met het speciaal ontworpen klimaatspel ‘Windkracht’ van Booy Michielsen laat je leerlingen nadenken en discussiëren over een klimaatneutrale stad in de klas.

Elke leerling neemt de rol aan van burgemeester van een stad en moet er voor zorgen dat hun stad 100% klimaatneutraal wordt. Leerlingen moeten afwegingen maken hoe ze dat voor hun stad kunnen bereiken. Ze kunnen hierbij overvallen worden door gebeurtenissen op verschillende schaalniveaus. Hoe gaat de burgemeester bijvoorbeeld om met een stijgende zeespiegel?

Het spel is toepasbaar vanaf groep 7 en 8 in het basisonderwijs tot aan de bovenbouw in het voorgezet onderwijs. Download hieronder de docentenhandleiding voor basisonderwijs, VMBO-TL, havo/vwo onderbouw en bovenbouw.

Heb je het spel nog niet in huis. Bestel het spel dan snel op de website van uniekbordspel door te klikken op de link.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s