Orkanen

Orkaan Harvey is net geweest en orkaan Irma richt al grote schade aan Sint-Maarten, Saba en Sint-Eustatius. De vraag is hoe ontstaan orkanen? Clipphanger heeft een kort filmpje gemaakt om dit uit te leggen.

In de nieuwsberichten horen en lezen we veel over verschillende categorieën orkanen. De schaal van Saffir & Simpson is ontwikkeld om mensen duidelijk te maken wat voor schade ze kunnen verwachten bij een orkaan. Het onderstaande filmpje van de “The Weather Channel” laat zien hoe zwaar de schade is aan een huis per categorie.

Met de website Ventusky kan je de ontwikkeling van orkanen in de gaten houden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s