Europa

Europa is een woord dat je best vaak gebruikt. Je weet dat Nederland deel uitmaakt van Europa. Europa is vaak in het nieuws. Veel Nederlanders gaan in andere Europese landen op vakantie. Misschien heb je daar ook wel familie wonen. Als je inzoomt naar een Europees land, zal je merken dat je toch verschilt met de inwoners van dat land. Het kan zijn dat ze een andere taal spreken, andere gerechten op tafel zetten, op een andere manier hun vrije tijd besteden, een ander landschap hebben, met een andere munt betalen of en een andere bevolkingssamenstelling hebben.

Hoe kan het dat Europese landen met hun onderlinge verschillen streven naar een samenwerkend Europa? In de tijd van je (over)grootouders was Europa verdeeld en verwoest door twee Wereldoorlogen. In hun tijd speelde de Koude Oorlog een grote rol in het leven.

Toch heeft de Europese Unie op dit moment ongeveer 500 miljoen inwoners. Voor jou zijn de goede banden tussen Europese landen normaal. Je grootouders hebben in de loop der jaren veel veranderingen binnen Europa meegemaakt. Ook jij kunt straks invloed hebben op Europa door je stem te gebruiken. Het is daarom belangrijk dat je over Europa leert zodat je er je eigen mening over kunt vormen.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s