IJsberenleger verrast toeristen

Tijdens een toeristisch boottocht bij het eiland Wrangel (een Russisch eiland in de Noordelijke IJszee) kwamen de toeristen voor een verrassing te staan. Ze dachten op afstand ijsblokken te zien, maar dit bleken ijsberen te zijn. Meer dan honderden ijsberen deden zich tegoed aan het karkas van een Groenlandse walvis. Wetenschappers zien het als een teken van klimaatverandering. IJsberen komen namelijk niet graag op het land en leven liever op ijsschotsen. Vanaf de ijsschotsen jagen ze op zeehonden. In de zomer bezoeken de ijsberen het land en bevallen de vrouwtjes van hun jongen. Doordat het zeeijs steeds later aangroeit, blijven de ijsberen steeds langer op land. Steeds meer bewoners van het Noordpoolgebied komen in aanraking met de ijsberen doordat ze opzoek zijn naar voedsel.

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s