Files op de A4

Een grote ergernis onder de Nederlandse bevolking is de hoeveelheid files in Nederland. Files kosten jaarlijks miljarden euro’s en daarnaast veel ergernis. Er zijn verschillende redenen waarom files ontstaan, zoals groeiende welvaart, slecht weer, beperkingen van het openbaar vervoer, ongevallen, op- en afritten, wegversmallingen, enz. Om de files op een bepaald traject op te lossen, moet er gekeken worden naar de lokale problemen. Initiatieven komen niet alleen van Rijkswaterstaat.

Sjoerd van der Hoorn, een vriend van mevrouw van Opstal, heeft een oplossing bedacht voor files op de A4. Elke dag rijdt Sjoerd van zijn huis naar zijn werk waar hij dagelijks uren in de files staat. Vele aanpassingen hebben het probleem niet opgelost. Sjoerd heeft de afgelopen vijf jaar het fileprobleem goed kunnen bestuderen terwijl hij er zelf uren in heeft gestaan. De verschillende op- en afritten en wegversmallingen zorgen voor files Op de A4.

Volgens Sjoerd kan met 3000 liter het probleem worden opgelost. Hij is een kickstart actie begonnen om geld in te zamelen. Door aanpassingen te maken in de belijning van de rijstroken, kunnen de linkerbanen vrij gemaakt worden voor invoegend verkeer. Hierdoor hoeft er niet geritst worden en kunnen aan de rechterkant de mensen in- en uitvoegen. Dit moet de doorstroom van het verkeer bevorderen en de files verminderen. Op de foto’s onderaan het bericht zie je de uitwerking van het idee van Sjoerd.

Er is nog niet veel geld binnen gekomen, maar zijn idee is al bij verschillende media onder de aandacht gekomen. Op 29 januari is Sjoerd uitgenodigd bij Rijkswaterstaat om zijn bevindingen te bespreken. Een voordeel is dat hij er niet speciaal voor in de file hoeft te staan, want vanuit zijn kantoor kijkt hij op het gebouw van Rijkswaterstaat. Het team Geowijs hoopt dat Rijkswaterstaat goed gaat luisteren naar de bevindingen van Sjoerd en dat hij in de toekomst minder tijd hoeft door te brengen in de file.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s