Extreme hitte vs. enorme kou

Terwijl in de Verenigde Staten de thermometer het afgelopen weekend richting de -30 graden Celsius dook, loopt het kwik in Australië juist tegen het plafond. In Sydney werd vandaag een temperatuur gemeten van 47,6 graden! Beide temperaturen zijn niet echt gewenst voor mens en dier.

De lage temperaturen in de Verenigde Staten zorgen al dagenlang voor flink wat problemen. De kou heeft daar tot nu toe al aan 18 mensen het leven gekost. De Amerikaanse weerdienst National Weather Service roept de mensen op thuis te blijven ”Het is gevaarlijk buiten, blijf thuis!”, aldus de weerdienst. Ook de dieren lijden onder de enorme kou. Er zijn al 200 doodgevroren schildpadden uit de wateren gehaald. Gelukkig voorspellen de meteorologen voor komende week temperaturen rond het vriespunt. Er lijkt dus een einde te komen aan extreme kou.

In Australië kampen ze juist met hele andere problemen. Door de enorm hoge temperaturen zijn er verschillende bosbranden gaande. In de omgeving van Sydney geldt nu een verbod op open vuur. Door de harde wind kan het vuur zich namelijk gemakkelijk verspreiden. Op sommige plekken is zelfs het asfalt gesmolten! Ook voor Australië is er beter weer op komst. Naar verwachting zakt de temperatuur maandagmiddag naar de 33 graden Celsius. Nog steeds erg warm natuurlijk, maar gelukkig draaglijker voor zowel mens als dier.100_2081

Foto: ©BooyMichielsen

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s