Cheerleading squad

De olympische spelen zijn niet los te koppelen van politiek. Technisch gezien zijn Noord-Korea en Zuid-Korea met elkaar in oorlog. Samen liepen de landen onder een gezamenlijke vlag bij de opening van de spelen. Het vrouwelijke ijshockeyteam werd omgevormd tot een gezamenlijk team. Dit verliep uiteraard niet zonder enige ophef. Sommige Zuid-Koreanen vinden dat de regering hun macht misbruikt om politiek gewin te behalen.

Kim-Jong-un heeft een delegatie van 550 man naar de spelen gestuurd waaronder zijn  zus, verschillende artiesten en cheerleaders. De cheerleaders hebben veel aandacht getrokken van de media. Ze vallen op door hun schoonheid en perfecte routines waarbij ze de atleten aanmoedigen. Het optreden van de glimlachende zingende meisjes oogt zeer onschuldig, maar er zit toch meer achter.

De meisjes worden door artsen in Noord-Korea geselecteerd. Ze worden gekozen als ze rond de veertien jaar oud zijn en ze moeten voldoen aan het schoonheidsideaal. Volgens de BBC worden de meisjes uitvoerig gescreend. Het is een eer om geselecteerd te worden, maar de ouders raken wel hun dochter kwijt. Daartegenover staat dat de levenstandaard van de familie vooruitgaat en dat de meisjes een goede opleiding mogen volgen.

De leiders in Noord-Korea selecteren hun toekomstige vrouw uit deze groep.  Zo is de vrouw van Kim-Jong-Un een voormalig cheerleader. Niet alleen de optredens maar ook de toekomst van de meisjes wordt zorgvuldig gepland. Bekijken de onderstaande video van nu.nl.

Bron: NRC

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s