Nieuw koraalrif ontdekt bij het eiland Saba.

Door de opwarming van de aarde zijn de koraalriffen wereldwijd in gevaar. Dit is het nieuws dat de laatste tijd overheerst op het gebied van koraalriffen. Gelukkig is er ook een keer positief nieuws. Het nieuwe koraalrif dat bij Saba is ontdekt is in goede staat. Onderzoekers van de Wageningen Marine Research en het Instituut voor Onderzoek der Zee hebben deze ontdekking gedaan.

De ontdekking geeft hoop dat er meerdere koraalriffen zijn op aarde die in goede staat zijn. Het rif ligt ongeveer 30 kilometer uit de kust van Saba en het heeft een geïsoleerde ligging. Dit is volgens de wetenschappers vermoedelijk de reden dat het in goede staat is. Namelijk ver van de vervuiling in de wateren rond het eiland vandaan. Daarnaast ligt het gebied aan de rand van de Caribische zee dichtbij de Atlantische Oceaan die schoonwater aanvoert.

Koraalexpert Erik Meesters zegt zelden zo’n gezond koraalrif te hebben gezien. Het doet de expert denken aan de koraalriffen van 50 jaar geleden toen het verbleken van de koralen door het opwarmen van het zeewater nog niet bestond. Het rif is naar schatting zo’n 10 kilometer lang en breed en liggen op een diepte van 20 tot 70 meter.

Bron: Volkskrant

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s