Ontbossing van de Amazone

De ontbossing van het Braziliaanse deel van het Amazone-regenwoud gaat hard. Afgelopen jaar is er bijna 8000 vierkante kilometers verdwenen. Er is een nieuwe president in Brazilië aan de macht genaamd Bolsonaro. Sinds hij aan de macht is de ontbossing toegenomen. Hij wil het tropisch regenwoud openstellen voor economische groet.  Zijn beleid is voornamelijk gericht op de machtige grootgrondbezitters en mijnbouwbedrijven. Dit is niet gek omdat hij doormiddel van hun steun gekozen is. De bomen zijn van cruciaal belang om de temperatuur op aarde niet te veel op te laten lopen. Bekijk de onderstaande video om meer te weten te komen over de Amazone en de ontbossing.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s