Aardbevingen in Mexico

Binnen twee weken werd Mexico getroffen door twee aardbevingen. De eerste aardbeving was op 7 september en had een kracht van 8,1 op de schaal van Richter. De tweede aardbeving die gisteren plaatsvond (19 september) had een magnitude van 7,1.

Mexico bevindt zich vlak bij de grens van twee aardplaten, namelijk de Noord-Amerikaanse plaat en Cocosplaat. De Cocosplaat duikt met een gemiddelde van 7,5 cm per jaar onder de Noord-Amerikaanse plaat. Door de wrijving tussen de platen ontstaan er aardbevingen.

Op de onderstaande kaart van het “NY Daily News” zie je dat de eerste aardbeving vlak voor de kust plaatsvond. De tweede aardbeving vond plaats in de buurt van Mexico-stad. Ondanks dat de tweede aardbeving minder krachtig was dan de eerste waren er meer slachtoffers gevallen. Dit komt doordat er in Mexico-stad veel mensen bij elkaar wonen en dat de stad gebouwd is op instabiele grond.

Bekijk de onderstaande beelden van RTL nieuws.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s