Friesland the place to be

Het warme weer doet ons denken aan vakantie. Veel mensen gaan jaarlijks buiten het eigen land op vakantie, maar volgens Lonely Planet is Friesland ‘the place to be’ als je niet van massatoerisme houdt.

Elk jaar brengt Lonely Planet een lijst uit met mooie plaatsen waar je naar toe moet gaan om te bezoeken. Dit jaar eindigde Friesland op de derde plaats van de tien ‘Best of Europe plekken’. Alleen het Italiaanse Emilia-Romagna en het Spaanse Cantabrië scoorde hoger. Toeristen kiezen vaak voor steden als Amsterdam en Rotterdam en vergeten daarbij Friesland.

De hoofdstad Leeuwarden heeft op cultureel gebied veel te bieden voor toeristen. Het is niet voor niets dit jaar verkozen tot de culturele hoofdstad van Europa. Daarnaast heeft Friesland een uitgestrekt landschap en het Waddengebied wat aantrekkelijk is voor natuurliefhebbers.

In 2016 werd Texel opgenomen in de top tien van Europese vakantiebestemmingen. Het eiland eindigde op plaats negen. Het gevolg van deze notering is, dat het aantal toeristen op Texel is toegenomen. Een aanprijzing door Lonely Planet heeft dus gevolgen voor het toerisme. Vermoedelijk gaat de toeristische sector in Friesland ook toenemen. Dit is positief voor de bedrijvigheid in Friesland.

Er zit ook een keerzijde aan een toename van een toeristenstroom. Onlangs kwam er in het nieuws dat het eiland Maya Bay in Thailand per 1 juni vier maanden wordt gesloten. Het eiland werd onder andere bekend door de film The Beach wat op het strand opgenomen met Leonardo DiCaprio. Doordat er dagelijks duizenden toeristen het eiland bezochten, ging het koraalrif hieronder lijden. De regering heeft besloten dat het eiland vier maanden niet bezocht mag worden om het koraal te tijd te geven om te kunnen herstellen.

Bron: Volkskrant, friesland.nl, nu.nl.

Foto: ANP

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s