Een extra maan boven Chinese stad

Op vele plaatsen gaat de straat verlichting aan als de avond valt. De Chinese stad Chengdu wil dit in 2020 op een andere manier gaan aanpakken. De Chinese stad wil namelijk de straten gaan verlichten door een extra “maan” het zonlicht op de stad te laten reflecteren.

De maan zal gerealiseerd worden door een maanvormige satelliet. Deze satelliet zou dan een speciale coating krijgen die het zonlicht gedurende de nacht op het aard oppervlakte kan laten reflecteren. Het licht dat deze maan reflecteert zou voldoende moeten zijn om een gebied met een diameter van zo’n 10 tot 80 kilometer te verlichten. Binnen dat gebied zal deze maan de straatverlichting vervangen.

Er wordt nog weinig informatie gedeeld over de details van de deze plannen. Op de belangrijkste vraag, het waarom achter deze maan, wordt alleen aangegeven dat het kosten zal besparen. De stad verwacht jaarlijks ongeveer 150 miljoen euro aan elektriciteitskosten te besparen.

De maan zal op een afstand van ongeveer 500 kilometer van de aarde moeten komen draaien en ongeveer 8 keer zoveel zonlicht reflecteren als de echte maan. 500 Kilometer is een heel stuk dichterbij dan de echte maan die op 380.000 kilometer van de aarde staat. Verder details over de uitwerking zoals afmetingen, de locatie, hoe de maan in positie blijft en kosten worden niet gegeven.

Of dit idee ook echt werkelijkheid gaat worden valt nog te bezien. Het is bijvoorbeeld de vraag hoe de natuur gaat reageren op dit altijd aanwezige licht. Door natuurorganisaties wordt nu al vaak gewezen op de nachtelijke lichtvervuiling en de invloed die dit zou hebben op de natuur.

//players.brightcove.net/293884104/SJa0Thl7_default/index.html?videoId=5850835175001

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s