Gemeente Tilburg schenkt scholen het klimaatspel ‘Windkracht’.

Hoe bespreek je in de klas het onderwerp een klimaatneutrale stad? Mijn collega Booy Michielsen aardrijkskunde docent, werkzaam op het Theresialyceum, bedacht speciaal voor zijn leerlingen het klimaatspel ‘Windkracht’ om het onderwerp onder de aandacht te brengen. Het spel bleek een succes en is door de gemeente Tilburg verspreid op middelbare scholen.

Hoe betrek je leerlingen bij het onderwerp klimaat. Nederland heeft als doel gesteld om in 2050 volledig klimaatneutraal zijn energie op te wekken. Door het inzetten van het spel in de les worden leerlingen betrokken bij het onderwerp. Ze gaan aan de slag als burgemeester van een Nederlandse stad met als doel om de stad zo snel mogelijk klimaatneutraal te maken. Hierbij komen leerlingen voor keuzes te staan. Kiest voor een kerncentrale of voor een zonnepanelenpark. De burgemeesters komen ook voor uitdagingen te staan. Wat gaat de burgemeester doen als deze te maken krijgt met een stijgende zeespiegel. Het spel nodigt de leerlingen uit om na te denken over de keuzes en te discussiëren.

Het spel ‘Windkracht’ is inzetbaar op alle scholen in Nederland van groep 7/8 van de basisschool tot de bovenbouw van het voortgezet onderwijs. Bij elk niveau is een bij passende docentenhandleiding die je kunt downloaden op de website.

Heb je het spel nog niet in huis en wil je graag aan de slag met je leerlingen dan kun je het spel bestellen op de website van uniekbordspel.

Het Brabants Dagblad is bij Booy in de les geweest om leerlingen het spel te zien spelen. Een verslag van het bezoek is te lezen op de website van het Brabants Dagblad.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s